KAMUOYUNA DUYURU

KAMUOYUNA DUYURU

22.09.2021 gecesi CNNTÜRK televizyonunda Tarafsız Bölge programının konuğu tarafından yapılan mesnetsiz, yanlış ve eksik malumattan kaynaklanan, istihzalı bir üslup ve olumsuz bireysel örnekler üzerinden genelleyici bir tutum ile İmam-Hatip camiasının hedef alınması, hakikate dayanmayan zanlarla bu camiaya yönelik menfi bir algı oluşturulması bizleri son derece üzmüş ve rahatsız etmiştir. Zira bu durum milletimizin emeğine ve bu okullara emek veren binlerce insana ve yüzbinlerce öğrencimize yapılmış bir haksızlık olduğu gibi, dünyada giderek artan İslam’ı şiddetle bağdaştırma eğilimleri ve çoğalan marjinal grupların varlığı karşısında yurtdışından farklı ırk, dil ve kültürlerde buralara okumaya gelen öğrencilerimize de yönelik bir haksızlıktır.

Ülkemizin içeride ve dışarıda pek çok sorunla mücadele ettiği bir zamanda İmam Hatip okullarını gündem malzemesi yapmaktan sakınmak, toplumsal birlik ve kardeşliğimize zarar verici fitne, ayrışma vb. tutum ve davranışlardan uzak durmak başta ilim adamları ve kanaat önderleri olmak üzere herkesin ortak sorumluluğudur.

Unutulmamalıdır ki, 70 yıl önce kurulan imam hatip okulları, İslam medeniyet tarihinde olduğu gibi pozitif bilimlerin öncüsü olan, bilgi ile hikmeti bütünleştiren, hayatı anlamlı kılan değerlerle hayatı kolaylaştıran bilimsel gelişmeleri birlikte öğrenen ve insanlığa hizmete dönüştüren bir nesil idealinin neticesidir.

İmam hatip okulları, halkımızın teveccühü ile bugün 1 milyonu aşkın öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. Mezunları ile dün olduğu gibi bugün de esnafından öğretim görevlisine, mühendisinden devlet adamına kadar ülkemizin dört bir yanında hizmet vermektedir.

Bu itibarla zaman zaman tarihî ve kültürel mirasımızı özümsemiş, ailesine, çevresine, ülkesine ve bütün insanlığa faydalı olma idealini hedefleyen bu kurumun ötekileştirilmesi, ayrıştırılması, suni gündem malzemesine dönüştürülmesi, bir itibar suikastine maruz bırakılması ülkemizin birliğine ve dirliğine vurulmuş bir darbedir.

Bizler RİHLE Derneği olarak, lideri İmam Hatip mensubu olan bir ülkenin evlatlarıyız ve İmam Hatip Okullarımızın yanındayız.

 

                                                            RİHLE

                                                                                          Uluslararası İmam Hatip Mezunları Derneği